Savršena pitanja-savršeni odgovori

Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
             

Potraga za simislom života odvodi mladog američkog pripadnika mirovnih snaga na drugu stranu svijeta, u drevni grad usred zapadnog Benglala. Tamo, u kolibi od bambusa, u svetoj zemlji Mayapura, zatiče sebe do stopala jednog od najvećih svetih učitelja Indije, učitelja koji izgleda sposoban odgovoriti na sva pitanja koja je ikada želio postaviti...

preuzmi knjigu

Smisao Života

Govinda Madhava das
                                                                                   

                                                                                                                                               
Ova knjiga predstavlja sažetak znanja o smislu života i predlaže njegovu praktičnu primjenu. Grubo se dijeli na znanje o materijalnoj prirodi, znanje o dostizanju duhovne prirode, te znanje o duhovnoj prirodi. Sva ova znanja, prikazana su u raznim poglavljima ove knjige i međusobno su povezana. Ona objašnjavaju zakone materijalne kreacije, zaluđenost osoba materijalnim shvaćanjem života, način na koji se osoba može osloboditi materijalne uvjetovanosti, opisuje duhovnu prirodu i veliča čistu, nesebičnu ljubav, koja je vrhovni uzrok i krajnji cilj svega što postoji.                                                                                                                                                                                         
preuzmi knjigu

Nauk o samospoznaji

Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada         
               

U ovoj ćete knjizi otkriti vječno znanje, koje veliki učitelji i mudraci svijeta naučavaju već tisu.ama godina. Nauk o samospoznaji otvara put za razumijevanje našeg pravog ja, prirode i svemira, te Vrhovnog Jastva. Govori nam o mogućnostima ostvarenja sklada i sreče kroz upoznavanje svoje prave prirode. Sa začuđujućom jasnoćom i uvjerljivim, jednostavnim riječima, najistaknutiji svjetski učitelj nauka o samospoznaji, Šri Šrimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, upoznaje nas, kroz intervjue, predavanja i eseje, s tajnama meditacije, reinkarnacije, karme itd. Ova knjiga dokazuje koliko je nauk o samospoznaji važan za suvremeni svijet i naš vlastiti život.


preuzmi knjigu

Ispovest palog anđela

                                                                                                   

Kod ljudi postoji samo malo neprijateljstvo protiv Satane i njegovih dela zbog toga što vlada  veliko neznanje u pogledu njegove moći i zlobe, kao i u pogledu univerzalnosti njegove borbe protiv Boga i Njegove crkve. U ovome su mnogi zavedeni. Oni ne znaju da je njihov neprijatelj moćni vojskovođa koji gospodari umovima zlih anđela i da, sa svojim dobro promišljenim planovima i veštim spletkama, vodi rat protiv Boga kako bi sprečio spašavanje duša. Među tobožnjim religioznim ljudima, pa čak i među samim sveštenicima, malo se spominje Satana, osim možda usputno. Oni ne vide znakove njegove stalne aktivnosti i njegovog uspeha, zanemaruju mnoge opomene o njegovom lukavstvu, i izgleda da se ne osvrću na njegovo postojanje.«

preuzmi knjigu

Tako je govorio Isus

                     

Isusove riječi dobivaju jedinstvenu Ijepotu ako se izvade iz konteksta kada se zato ukaže prilika. One tada u punini otkrivaju svoju nadmoć nad svim standardima našeg svijeta, dižući se iznad vremena i prostora i otkrivajući suštinu vječnog i apsolutnog,što je i isključivo svojstvo Božje riječi. Oslobođenje svih Ijudskih ograničenja, Isusove riječi na taj način dopiru još snažnije do nas donoseći nam božanski odjek onih istih riječi koje su ispunjavale divljenjem svakog koji je imao tu prednost da ih čuje iz usta samog Učitelja.
preuzmi knjigu

Tijelo-Kavez za dušuŽivimo u svijetu licemjerja. Govori nam se jedno, a radi potpuno suprotno. Povijest je upregnuta u dnevnopolitičke interese. Negira se sve što je u suprotnosti s oficijelnim mišljenjem tzv. stručnjaka i službene religije. Uspostavljeno je potrošačko društvo. Sugerira nam se štednja, prvenstveno energenata, vode itd. Smanjivanjem potrošnje automatski se dižu cijene jer iz istih se namiruju svi državni organi i vrši raspodjela za društvene potrebe. Granice nema ni u čemu, ili, bolje rečeno, „nebo je granica“. Malobrojni koji se mogu snaći u umjetno stvorenoj zbrci najčešće su tipovi koji negativnom selekcijom dolaze na mjesta gdje se donose važne odluke za društvenu zajednicu. Oni prije svega brinu o vlastitom interesu. Ne sagledavaju da je to kratkoročno. Ne vide da su sami upregnuti u kola koja ne nose dobro ni njima ni zajednici.


preuzmi knjigu

Bog je osoba

T. D. Singh


Priroda je ljudske duše da istražuje skrivene tajne kako vidljivog tako i nevidljivog svijeta, da istražuje nepoznato i konačno, da se raspituje o prirodi Konačne Stvarnosti ili Boga. Um, čula i inteligencija jesu instrumenti u toj najdinamičnijoj i najprofitabilnijoj potrazi. Naučno znanje rođeno je iz takvog ispitivanja i potrage. Religijsko znanje ili duhovna mudrost takođe pokušava da pronađe i spozna tu istu Konačnu Stvarnost.

preuzmi knjigu

Otkrivanje jastva

Sri Srimad  A.C. BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADA


Jeste li nekako nezadovoljni svojim sadašnjim životom? Je li nastojanje da ostvarite ciljeve koje ste si postavili, pa čak i njihovo ostvarivanje, postalo pomalo frustrirajuće? Ako je tako, nastavite čitati. Bezglava jurnjava kroz potrošački raj samoposluživanja ne predstavlja idealan život za onoga tko poznaje duhovnu mudrost Indije. Uspjeh i sreću moguće je mjeriti i drugačije, a ne samo brojem naprava visoka sjaja, raznih trica i drugih veselja s kojima čovjek hrli do blagajne samoposluge-prije nego što istekne Vrijeme.


preuzmi knjigu
Oglasi

RS Forum

RS Blog

Video prezentacije

Video

Audio prezentacije

MP3

RS Zajednica

Biblija

Biblija (Stari Zavjet)

Kuran

Kuran

Propovedi probuđenja

Propovedi Probudenja

Bhagavad-Gita 1.dio

Bhagavad-Gita 2.dio

Hare Krišna Folk

Krišna Folk

 

RSS
RefleksijaSvijesti